Welkom!

Op deze non-profit website vindt u alle relevante achtergrond informatie over polsbreuken, de behandelopties en de nabehandeling hiervan.

Goede, betrouwbare informatie over een polsbreuk is belangrijk: immers, de pols is een van de meest gebruikte gewrichten van ons lichaam! Een polsbreuk leidt dan ook vaak tot vragen over de toekomst en onzekerheid over het herstel hiervan.

Een zoektocht op internet levert vaak een berg aan informatie op en waar helaas negatieve verhalen de boventoon voeren. Polsbreuk.com is voor patienten ontwikkeld om begrijpelijke en betrouwbare informatie te geven.

Uw behandelaar

De meeste acute polsbreuken in Nederland worden behandeld door de traumachirurg (ook wel: ongevalschirurg). Tijdens een poliklinisch consult bij uw medisch specialist worden behandeling, prognose maar ook mogelijke complicaties met u besproken. Het kan echter voorkomen dat u na dit gesprek toch nog met vragen blijft zitten.

Deze website vult dit gesprek aan met meer achtergrondinformatie en begrijpelijke uitleg over de behandelingen.

Deze website

De informatie op deze website wordt beheerd door NVT gecertificeerd traumachirurg, Jesse van Buijtenen en kwam mede tot stand met hulp de vakgroep fysiotherapie, Amsterdam UMC en de gipskamer Franciscus Gasthuis & Vlietland. De infographics werden verzorgd door A10 Plus, grafisch ontwerpersDisclaimer Er kunnen geen rechten of plichten aan deze site ontleend worden. U dient ten alle tijden het advies van uw eigen behandelaar te volgen. Het uitvoeren van de oefeningen op deze site zijn geheel op eigen risico. Copyright foto's JM van Buijtenen en met toestemming